miercuri, 16 aprilie 2008

Studiul pe net.........o posibilitate ......unica!!!




CE PUTEM ZICE...................

.................Despre avantajele conectarii scolilor la internet se pot spune multe.E nemaipomenit sa poti gasi informatia/imaginea necesara cu rapiditate!Eu cred ca in fiecare clasa ar trebui sa existe un calculator conectat la internet.In cabinetul de informatica nu poti intra oricand,de regula acolo e deja un program,trebuie sa-ti faci programare ca sa ai acces...Din nou se pune problema banilor!Cred ca va trece multa apa pe Dunare pana vom reusi sa trecem peste problema financiara....


Dintr-un studiu publicat pentru Pew Internet & American Life Project aflam ca Internetul este probabil cea
mai populara forma de comunicare si informare pentru tineri, nu mai putin de noua din zece tineri cu varstele intre 12 si 17 ani avand acces la internet. Evident, studiul se refera strict la situatia din Statele Unite, iar evolutia crescatoare este impresionanta pentru ca in urma cu cinci ani raportul adolescentilor cu acces la internet era de 3/4.
Desi internetul a castigat in popularitate si printre adulti, numai 66% dintre acestia utilizeaza web-ul, fie in scopuri personale fie la serviciu.
Din acelasi studiu reiese ca tinerii percep deja internetul ca pe un simplu instrument de informare si comunicare, nu ca pe o tehnologie de ultima ora. In paralel, tinerii se dovedesc a fi extrem de selectivi in ce priveste tehnologia folosita.
Sondajul a fost realizat la sfarsitul anului 2004 si a presupus intervievarea a peste 1.100 de tineri, ce au fost contactati telefonic. Dintre acesti tineri chestionati, aproape jumatate acceseaza Web-ul zilnic, in crestere fata de cei 42% inregistrati acum 5 ani. Trei sferturi dintre tinerii participanti la sondaj folosesc chatul ca mijloc de comunicare cu prietenii, in timp de mesajele email sunt destinate adultilor.
De exemplu la biologie este necesar si mai ales interesant sa desfasori orele in cabinetul de informatica ,pentru ca poti obtine informatiile mai usor ,nu intampini dificultati in explicarea anumitor termeni ...elevii sunt mai entuziasmati ca lucreaza cu calculatorul si le da impresia ca tot ceea ce invata asimileaza mult mai usor .
Dar ,exista si unele dezavantaje care nu-l mai fac pe elev sa fie atent ,ci mai ales il tenteaza sa navigheze pe site-urile care ii capteaza atentia !!
NOI SUNTEM TOTUSI PENTRU STUDIUL CU AJUTORUL INTERNETULUI DEOARECE ,CREDEM CA NE AJUTA FOARTE MULT!!!!!!

Niciun comentariu: